Dålig update...

Hmm ja i fredags fick Bella vila då jag hade sjukt mycket att göra, jobb jobb jobb. Men igår så red jag och Lotta ut ett sådant där tokpass igen och hon fick jobba som en tok i den djupa snön. Hon hade för ävrigt jätte roligt och jag red ut på de tredelade betet och hon betedde sig precis som en vanlig häst :) YES! Framsteg där :) Jahapp och idag ska jag rida en sväng på volten :) Skoj skoj ska få jobba lite till i den djupa snön :) hihi så härligt med snön. Aaaaaa :)

// Ljungis

PS. Min hemlighet kommer förbli hemlig.

Gårdagens ridpass

Ja du! Igår skulle jag rida ut med Martina i stallet men vi kom dock inte så långt. Hihi ja vi skulle rida vid 17.00 på e.m och kom bara till Sinvik där Bella blev rädd för en annan häst i en hage och stack i väg och precis när jag trodde att jag hade henne så stack hon igen och då flög jag ner i diket :) haha men men jag gjorde inte illa mig så det gick bra. Fångade Bella och satt upp igen så red vi till stallet och red på volten. Innan jag fick tag på Bella hann hon kliva på tygeln :( Men men jag får köpa en ny.

Ha de // Ljungis


Lisa träning

Jajamensan igår var jag iväg på Lisa träning. Oj så bra det gick bättre än sist :)



Det gick i alla fall jätte bra och Bella börjar hoppa riktigt fina språng nu och tar tag och vill. Det är jätte roligt. Jag och Bella har kommit så långt på ändå ganska kort tid, det känns jätte roligt. Man har lika kul varje gång :) Vissa hästar kan man ju bara spy på efter ettag men Bella är grym att rida. Hihi

Hon är stel i vänster munnen nu och har varit de de seanste två veckorna men vi ska kolla hennes tänder och så, så får vi se hur det blir. :) Hon är liksom helt oemottaglig ibland som att liksom försöka styra en vägg. hmmm Men det ska vi lösa. Lisa tyckte jag skulle prova hoppa på tredelat igen men jag är osäker hon är ju ibland för stark på pelham hmm några förslag på bett jag kan använda?

RESLUTAT AV TRÄNING: UNDERBAR!

// Ljungis


Hej Hej Hej

Jahapp igår kom Lisa till mig och ska vara här till på torsdag :) Min pojkvän jobbar i sthlm och jag vill inte vara ensam om nätterna hihi så är det att bo i ett gammalt hus som knakar :P haha. Jaja ska skriva om gårdagens ridpass eller nja rid och rid men jag tömlongerade i alla fall henne på volten hemma och det gick sådär. Hon har en grymt stark vilja och vill hon inte arbeta då gör hon iinte det heller, det spelar ingen roll vilka hjälpmedel du har. Men jag hade i alla fall inspänningar på henne och till slut så gav hon med sig en stund i både trav och galopp. BRA GJORT!

Det var lite kort om vad som har hänt, idag är det Lisa träning och det ska bli SÅÅÅÅÅ kul och sen vet ni, har jag en hemlighet som lurar på lördag hihi. Skoj skoj! Ni kanske får veta den någon gång i framtiden eller kanske inte hmm vem vet. :)

// Ljungis

KORT INLÄGG....IGEN

Ja ugår blev det som jag sa en VILODAG för Bella men hon fick allt gå med mig på en promenad :) hihi. Och idag red Anna på volten :) Toppen!

// Ljungis

RIKTIGT LEDSEN

Ja det är precis vad jag är!

Red Bella barbacka ut i skogen med Lotta idag istället för VILA :) hihi det va skoj.

Dagens ridpass

Japp jag sitter fortfarande med morgonrocken i soffan och tar det lugnt men snart ska jag ut i stallet och mocka och om jag hinner innnan jobbet ska jag gå en promenad med Bella. Idag får hon nämligen VILA då hon jobbar bra hela denna vecka. Hon vilade senast i söndags och hon kommer gå imorgon och på söndag ska Anna rida så det blr toppen för en vilodag idag :) Aja så det betyder att det inte finns mycket att skriva.

Ha de // Ljungis

Gårdagens ridpass

Hej på er alla!

Ja igår gick jag först ut vid halv 8 och släppte ut alla hästar i hagen :) Lisa var med och hjälpte mig då hon hade sovit hos mig i onsdags. Jätte mysigt! I alla fall så gick vi ut i stallet och i samm aveva hjälpte hon mig att mocka så det var klart, sen gick vi in och kollade på TV innan jag skjutsade henne till bussen kl. 10.00.

Sedan åkte jag tillbaka hem och gick ut i stallet för att rida med Lotta. Vi bestämde oss för att rida 1,5:an i snabbt tempo. Och det gjorde vi också. Bella var super duktig och fick jobba som en tok. på 1,5:an säger Lotta sen: Nu spurtar vi i 50m. Jaba OKEJ! Och hón drar iväg med sin gulliga unghäst och Bella och jag efter. Jag kan säga er att Bella har aldrig sprungit och tagit i så mycket som den spurten, satan bakbenen gick som en duracellkanin. Super duktig va hon :) Och jag. Hon sparkade bakut en gång under ridturen men det var inge stort. När vi kom hem igen ångande hon i 180 så hon fick stå inne en stund med dubbla fleecetäcken och torka. Sen släppte jag ut henne i hagen. Underbart! RESULTAT: TOPPEN BELLABUS!

// Ljungis

Anna och Jezebel

Ja idag så hjälpte jag Anna när hon skulle rida Bella, hon fick rida på graman och bara rida ett vanligt pass precis som jag gör i ungefär 35min. Det gick jätte bra för Anna och det var super roligt att se. Och Anna, som jag sa: Om du får tillbaka ditt intresse till fullo, så tror jag det kommer bli GALANT - Keep up the good work. Vi ska fixa det här :)



Ta hand om dig!

// Ljungis

Lisa träning

Jahapp då var det dags för Lisa träning igårkväll :) Hmmm jo de gick bra men hon var super pigg och jätte glad att få hoppa. Jaja. Typiskt bara att jag råkat få pälsglans på handskarna och inte kunde hålla ordentligt och att rida utan handskar finns inte en chans på den hästen. Så stark som hon är :) Aja här kommer en bild på vad vi gjorde.



1. Vi travad och galopperade fram på kombinationen upptill 1.10cm och sedan hoppade vi olika linjer som ni ser att pilarna ritar och sedan hoppade vi en bana på 14 språng och det gick riktigt bra förutom att jag var tvungen att stanna henne en gång då hon vägrade svänga åt det håll som jag ville. haha.. men men RESULTAT: TOPPEN.

// Ljungis

PERFEKT

Jajamensan det är det enda jag kan säga om ridpasset igår :)
Jag red med Lotta och vi red först en sväng till ålnäset där vi träffade älgen, vilket ledde till att Bella fick ett fantastiskt steg haha. Nej men vi vände och red hem och red sista stunden på volten som planerat. Och satan Bella gick sitt bästa ridpass sedan jag kom hem från Egypten. UNDERBART! Jag hade idag gramanen som hjälp men red kanppt på den när vi kom till volten. Hihi

KRAMPER!

Ja sen igår natt har jag haft kramper i magen typ vid magmunnen. Hmmmm vad kan de vara. Ja jag var tvungen att gå hem från jobbet igår :( För det liksom drar ihop hela magen känns det som. Igår var det en gång i kvarten men nu är det en gång i halvtimmen hmmmm. Ska kolla det snart. Men som sagt var jag ute och red igår i alla fall och min mamma och pappa har alltid sagt inge skola/jobb heller inge skoj. Men jag har alltid motiveringen att en häst är ett LEVANDE djur som man inte bara kan strunta i. Visst att man är sjuk men det fattar ju inte hästen. Har man häst måste man också ta sitt ansvar. Men jag förstår också om man inte rider om man har 40 graders geberg och inte kan stå upp. Men jag hade ju inte de igår utan jag hade kramper och har. Men när jag red glömde jag liksom bort dom för en kort stund men dom kom ju tillbaka lika tätt ändå. Ska vila hemma från jobbet idag med men imorgon ska jag FAN jobba jag är ingen männsika som ligger hemma på soffan, nej nej nej det suger!

// Ljungis

Lite annat....

Ja ni jag tryckte precis på beställa knappen på dessa två saker :) Men de kommer inte fören i mitten av februari.



Och sedan skulle jag vilka beställa dessa till Bella också men jag vet inte riktigt hmmm.
Vad tycker ni?




Ridning

Jahapp igår blev det inge bloggande inte. Och inte dagen innan det heller, dumma mig. I lördags red jag ut med Lotta, vi red crossrundan som är en runda på ca. 40min med mycket trav ocg galopp. Jag hade snodden på nu och det funkade väl sådär, ite blir hon extrem motvillig och vill bara springa och ha kul. Ja du, igår fick lilla Bella vila då jag var alldeles för trött efter jobbet och hade en huvuvärk som inte var av denna värld. Jag sprang bara ut i stallet och mockade och fixa och sedan blev det soffan.

Idag ska jag rida ett pass på volten tänkte jag men vi får se jag har sådana kramper i magen men jag bloggar mer ikväll så får vi se hur det blev. Imorgon är det dags för Lisa träning :)

// Ljungis

RIDNING

Igår:

Ja igår red jag inte ut med Lotta utan det blev ridning i våran hage vi kallar för 1:an. En jätte stor fin och jämn hage att rida i när snön faller. Igår hade jag gramanen på henne och det gick hyffsat bra. Hon var pigg då hon inte gått så mycket veckan då jag var borta p.g.a vissa anledningar. Hon gjorde ändå det jag bad henne om och var bussig, jo summeringen blir nog BRA.

Idag:

Idag red jag på samma ställe. INTE BRA ALLS. Jag satte på gummisnodden idag för att testa hur det kändes men NEJ NEJ NEJ ack så fel. Hon bara gick emot ville inte alls. Gramanen gillas noh bättre av henne. Nej idag gick det inge bra och inga framsteg. Jag rider ändå inte så hårt just nu då hon inte gått och det är lite synd att hon är en sådan häst som så fort hon står någon dag så stelnar hon till. Man måste nog alltid göra något med henne, jag tror att även om hon har en vilodag ska de nog allt bli en promenad. Något utanför hagen ska hon göra varje dag. Det underlättar ju ridningen också om hon inte vilar sig stel. Ja hoppas det går bättre imorgon.

Varför rider jag på graman?

Jo när jag började rida Bella så hade hon gått väldigt lite på sistone och inte i jätte rätt form alla gånger så hon var lite ur balans. Hon tycker för tillfället att det är bättre att gå med huvudet rakt upp i luften och njuta. Men hon börjar förstå att det inte är så skönt alla gånger. Så jag tycker att det är bra med gramanen då du kan betsämma hur mycket du ska använda den då den ligger som en tygel och du då kan reglera över hur hård den ska vara spänd. Jag har jobbat med henne hos min dressyrtränare Ann-Sofie Adolfsson och då har vu graman. En graman är en slags hjälptygel som får hästen att ställa rätt med hjälp av din hand och dina skänklar. Jag tycker det funkar utmärkt på Bella och varje ridpass jag rider med den kan jag alltid sista 15min rid HELT UTAN den och bara använda tyglarna. Så snart kommer det men de kommer att ta tid. Ibland tider jag faktiskt ridpass utan den också bara för att testa och ibland fungerar det ganska bra och ibland kan det vara en total miss från min sida.



Gramanen är den blå/randiga tygeln som går som en vanlig tygel vid halsen, in genom bettringarna och sedan ner till sadelgjorden. Jag spänner inte min graman som på bildden, jag spänner den på höger och vänster sida om bogen på hästen fast i sadelgjorden. Men en bild i alla fall på vad det är.


// Ljungis


BELLABUS och JAG


Resan i lite bilder :)



Sådär, det blev bara lite bilder från resan men jag ska försöka ladda upp flera så fort jag hinner, ska ut i stallet igen nu och rida :)

// Ljungis


Information om Jezebel




Avkommor

1998 - Jolly Card

JOLLY CARD

F. 1998

e. Cardento u. Jezebel

Ryttare: Andreas Lindström

RESULTAT JOLLY CARD:

2004

Mjölby...  10-17  H  R   Lätt 1,10  1    Jonas Rinné  3
 Norrköpings...  07-30  H  R   Lätt 1,20  1    Jonas Rinné  5
 Norrköpings...  07-30  H  R   Lätt 1,10  1    Jonas Rinné  3
 Märsta...  06-13  H  R   Lätt 1,10  1    Urban Pettersson  3

2005
Klubb Datum Dscpl Status   Klass Plac.   Ryttare Poäng
 Jönköpings...  10-07  H  N 3/ Lätt 1,25  9    Jonas Rinné  2
 Jönköpings...  10-07  H  N 4/ Msv 1,30  40    Jonas Rinné  0
 Gamleby...  09-02  H  N 2/ Msv 1,30  4    Jonas Rinné  8
 Gamleby...  09-02  H  N 6/ Lätt 1,20  11    Jonas Rinné  0
 Västerviksortens...  08-26  H  N 6/ Msv 1,30  29    Jonas Rinné  0
 Västerviksortens...  08-26  H  N 7/ Msv 1,30  26    Jonas Rinné  0
 Västerviksortens...  08-26  H  N 8/ Msv 1,30  48    Jonas Rinné  0
 Värnamobygdens...  08-12  H  N 5/ Msv 1,35  47    Jonas Rinné  0
 Värnamobygdens...  08-12  H  N 6/ Msv 1,30  16    Jonas Rinné  0
 Värnamobygdens...  08-12  H  N 7/ Msv 1,30  26    Jonas Rinné  4
 Norrköpings...  07-30  H  N 2/ Msv 1,35  15    Jonas Rinné  0
 Norrköpings...  07-30  H  N 4/ Msv 1,30  22    Jonas Rinné  0
 Vetlandaortens...  06-23  H  N 14/ Msv 1,30  6    Jonas Rinné  4
 Vetlandaortens...  06-23  H  N 5/ Lätt 1,25  52    Jonas Rinné  0
 Vetlandaortens...  06-23  H  N 8/ Msv 1,35  31    Jonas Rinné  0
 Linköpings...  06-04  H  N 2/ Msv 1,30  14    Jonas Rinné  0
 Åby...  05-13  H  N 16/ Msv 1,30  20    Jonas Rinné  0
 Åby...  05-13  H  N 4/ Lätt 1,20  9    Jonas Rinné  2
 Åby...  05-13  H  N 9/ Msv 1,30  5    Jonas Rinné  6
 Karlstads...  04-30  H  N 2/ Msv 1,35  39    Jonas Rinné  0
 Karlstads...  04-30  H  N 5/ Msv 1,30  11    Jonas Rinné  4
 Ljungby...  03-13  H  R 4/ Lätt 1,25  4    Jonas Rinné  4
 Laholmsortens...  03-04  H  N 2/ Msv 1,30  23    Jonas Rinné  0
 Laholmsortens...  03-04  H  N 5/ Msv 1,30  30    Jonas Rinné  0

2006

Klubb Datum Dscpl Status   Klass Plac.   Ryttare Poäng
 Umeå...  10-13  H  N 2/ Lätt 1,20  7    Andreas Lindström  2
 Umeå...  10-13  H  N 3/ Msv 1,30  16    Andreas Lindström  0
 Umeå...  10-13  H  N 7/ Msv 1,35  2    Andreas Lindström  25
 Sundsvalls...  10-06  H  R 5/ Lätt 1,20  8    Andreas Lindström  2
 Gävle...  09-21  H  N 14/ Msv 1,40  14    Andreas Lindström  0
 Gävle...  09-21  H  N 5/ Lätt 1,20  6    Andreas Lindström  2
 Gävle...  09-21  H  N 6/ Msv 1,30  28    Andreas Lindström  0
 Gävle...  09-21  H  N 9/ Msv 1,35  21    Andreas Lindström  0
 Hudiksvalls...  09-15  H  N 2/ Msv 1,30  5    Andreas Lindström  6
 Hudiksvalls...  09-15  H  N 5/ Msv 1,30  15    Andreas Lindström  0
 Hudiksvalls...  09-15  H  N 6/ Lätt 1,20  9    Andreas Lindström  2
 Näsets...  08-11  H  N 2/ Lätt 1,20  11    Andreas Lindström  2
 Näsets...  08-11  H  N 5/ Lätt 1,20  12    Andreas Lindström  2
 Näsets...  08-11  H  N 8/ Lätt 1,25  20    Andreas Lindström  0
 Timrå...  08-05  H  R 5/ Lätt 1,20  4    Andreas Lindström  4
 Sundsvalls...  06-09  H  N 14/ Lätt 1,20  4    Andreas Lindström  4
 Sundsvalls...  06-09  H  N 2/ Lätt 1,20  10    Andreas Lindström  2
 Sundsvalls...  06-09  H  N 7/ Msv 1,30  15    Andreas Lindström  4
 Kramfors...  05-27  H  R 4/ Lätt 1,10  2    Andreas Lindström  4
 Högbo...  05-10  H  N 11/ Lätt 1,10  10    Andreas Lindström  2
 Högbo...  05-04  H  N 10/ Lätt 1,20  32    Andreas Lindström  2
 Sundsvalls...  04-30  H  R 5/ Lätt 1,20  3    Andreas Lindström  6
 Umeå...  03-31  H  N 1/ Lätt 1,10  24    Andreas Lindström  0
 Umeå...  03-31  H  N 10/ Lätt 1,10  9    Andreas Lindström  2
 Umeå...  03-31  H  N 2/ Lätt 1,20  29    Andreas Lindström  0
 Umeå...  03-31  H  N 6/ Lätt 1,20  8    Andreas Lindström  2

2007
Klubb Datum Dscpl Status   Klass Plac.   Ryttare Poäng
 Grevagårdens...  11-02  H  E 11/ Msv 1,30  80    Andreas Lindström  0
 Umeå...  10-12  H  N 11/ Msv 1,35  19    Andreas Lindström  0
 Umeå...  10-12  H  N 3/ Msv 1,30  26    Andreas Lindström  0
 Umeå...  10-12  H  N 8/ Svår 1,45  1    Andreas Lindström  35
 Sundsvalls...  10-06  H  R 9/ Msv 1,30  1    Andreas Lindström  18
 Hudiksvalls...  09-14  H  N 1/ Msv 1,40  4    Andreas Lindström  15
 Hudiksvalls...  09-14  H  N 4/ Msv 1,35  13    Andreas Lindström  0
 Örnsköldsviksortens...  08-18  H  R 5/ Lätt 1,25  5    Andreas Lindström  0
 Örnsköldsviksortens...  08-18  H  R 9/ Msv 1,30  1    Andreas Lindström  18
 Gävle...  08-10  H  N 11/ Msv 1,40  24    Andreas Lindström  0
 Gävle...  08-10  H  N 8/ Msv 1,30  42    Andreas Lindström  0
 Gävle...  08-10  H  N 9/ Msv 1,40  24    Andreas Lindström  0
 Näsets...  07-27  H  N 3/ Msv 1,30  20    Andreas Lindström  0
 Näsets...  07-27  H  N 6/ Msv 1,35  21    Andreas Lindström  0
 Näsets...  07-27  H  N 8/ Msv 1,30  23    Andreas Lindström  0
 Näsets...  07-27  H  N 9/ Msv 1,40  2    Andreas Lindström  25
 Sundsvalls...  06-29  H  N 3/ Msv 1,35  12    Andreas Lindström  10
 Sundsvalls...  06-29  H  N 8/ Svår 1,45  16    Andreas Lindström  0
 Falu...  06-15  H  E 1/ Msv 1,30  98    Andreas Lindström  0
 Åby...  05-16  H  E 13/ Msv 1,40  52    Andreas Lindström  0
 Åby...  05-16  H  E 3/ Msv 1,35  119    Andreas Lindström  0
 Åby...  05-16  H  E 7/ Msv 1,40  124    Andreas Lindström  0
 Högbo...  05-03  H  N 3/ Msv 1,40  48    Andreas Lindström  0
 Högbo...  05-03  H  N 5/ Msv 1,40  30    Andreas Lindström  0
 Högbo...  05-03  H  N 7/ Msv 1,30  48    Andreas Lindström  0
 Gävle...  04-19  H  N 2/ Lätt 1,20  107    Andreas Lindström  0
 Gävle...  04-19  H  N 3/ Msv 1,30  46    Andreas Lindström  0
 Gävle...  04-19  H  N 6/ Msv 1,30  67    Andreas Lindström  0
 Sundsvalls...  04-14  H  R 4/ Lätt 1,20  17    Andreas Lindström  0
 Sundsvalls...  04-14  H  R 8/ Msv 1,30  17    Andreas Lindström  0
 Umeå...  03-30  H  N 12/ Lätt 1,20  5    Andreas Lindström  0
 Umeå...  03-30  H  N 13/ Msv 1,35  10    Andreas Lindström  0
 Umeå...  03-30  H  N 2/ Lätt 1,20  4    Andreas Lindström  4
 Umeå...  03-30  H  N 7/ Msv 1,30  5    Andreas Lindström  6
 Sundsvalls...  03-16  H  R 10/ Msv 1,30  18    Andreas Lindström  0
 Sundsvalls...  03-16  H  R 5/ Lätt 1,20  49    Andreas Lindström  0
 Sundsvalls...  03-16  H  R 6/ Msv 1,30  14    Andreas Lindström  0

2008
Klubb Datum Dscpl Status   Klass Plac.   Ryttare Poäng
 Flyinge...  12-04  H  E 6/ Msv 1,40  73    Andreas Lindström  0
 Flyinge...  12-04  H  E 8/ Msv 1,35  87    Andreas Lindström  0
 Helsingborgs...  11-30  H  N 5/ Msv 1,30  19    Andreas Lindström  4
 Helsingborgs...  11-30  H  N 6/ Msv 1,40  66    Andreas Lindström  0
 Trelleborgs...  11-09  H  R 1/ Msv 1,30  10    Andreas Lindström  0
 Enköpings...  10-03  H  E 10/ Msv 1,35  76    Andreas Lindström  0
 Enköpings...  10-03  H  E 7/ Msv 1,40  27    Andreas Lindström  0
 Flyinge...  09-27  H  R 1/ Msv 1,30  33    Andreas Lindström  0
 Flyinge...  09-27  H  R 2/ Lätt 1,25  11    Andreas Lindström  2
 Vellinge...  08-27  H  E 4/ Msv 1,40  14    Andreas Lindström  0
 Vellinge...  08-27  H  E 41/ Svår 1,45  27    Andreas Lindström  0
 Vellinge...  08-27  H  E 8/ Msv 1,40  12    Andreas Lindström  0
 Flyinge...  08-13  H  R 5/ Msv 1,30  26    Andreas Lindström  4
 Näsets...  07-25  H  N 5/ Lätt 1,20  26    Andreas Lindström  0
 Näsets...  07-25  H  N 7/ Lätt 1,25  18    Andreas Lindström  0
 Sundsvalls...  06-27  H  N 12/ Svår 1,50  12    Andreas Lindström  0
 Sundsvalls...  06-27  H  N 3/ Msv 1,35  46    Andreas Lindström  0
 Sundsvalls...  06-27  H  N 7/ Msv 1,30  22    Andreas Lindström  4
 Gagnefs...  06-13  H  N 1/ Msv 1,40  12    Andreas Lindström  0
 Gagnefs...  06-13  H  N 4/ Msv 1,35  11    Andreas Lindström  0
 Högbo...  05-08  H  N 3/ Msv 1,30  109    Andreas Lindström  0
 Högbo...  05-08  H  N 7/ Msv 1,35  26    Andreas Lindström  10
 Gävle...  04-17  H  N 11/ Msv 1,40  14    Andreas Lindström  0
 Gävle...  04-17  H  N 3/ Msv 1,30  0    Andreas Lindström  0
 Umeå...  04-04  H  N 11/ Svår 1,45  5    Andreas Lindström  0
 Umeå...  04-04  H  N 3/ Msv 1,30  10    Andreas Lindström  0
 Umeå...  04-04  H  N 8/ Msv 1,30  10    Andreas Lindström  0
 Sundsvalls...  03-23  H  R 4/ Msv 1,30  7    Andreas Lindström  0
 Sundsvalls...  03-23  H  R 8/ Msv 1,35  9    Andreas Lindström  0
 Sundsvalls...  03-14  H  R 5/ Lätt 1,20  14    Andreas Lindström  0
 Sundsvalls...  03-14  H  R 6/ Msv 1,30  7    Andreas Lindström  0
 Sundsvalls...  03-14  H  R 9/ Msv 1,30  9    Andreas Lindström  0

2009
Klubb Datum Dscpl Status   Klass Plac.   Ryttare Poäng
 Trelleborgs...  09-04  H  N 1/ Svår 1,50  10    Andreas Lindström  0
 Trelleborgs...  09-04  H  R 6/ Msv 1,30  4    Andreas Lindström  4
 Flyinge...  08-21  H  N 1/ Svår 1,50  20    Andreas Lindström  0
 Flyinge...  08-21  H  N 3/ Msv 1,40  29    Andreas Lindström  0
 Rudskogens...  07-29  H  R 17/ Msv 1,30  86    Andreas Lindström  0
 Rudskogens...  07-29  H  E 15/ Msv 1,40  50    Andreas Lindström  0
 Rudskogens...  07-29  H  E 4/ Svår 1,50  38    Andreas Lindström  0
 Rudskogens...  07-29  H  E 7/ Msv 1,40  24    Andreas Lindström  10
 Lunds...  07-03  H  N 3/ Msv 1,40  45    Andreas Lindström  0
 Dagstorpsortens...  06-12  H  N 10/ Msv 1,35  5    Andreas Lindström  10
 Dagstorpsortens...  06-12  H  N 13/ Msv 1,40  5    Andreas Lindström  12
 Örestads...  05-22  H  N 3/ Msv 1,30  22    Andreas Lindström  0
 Dalby...  04-24  H  N 1/ Svår 1,45  20    Andreas Lindström  0
 Dalby...  04-24  H  N 13/ Msv 1,35  18    Andreas Lindström  5
 Dalby...  04-24  H  N 6/ Msv 1,40  56    Andreas Lindström  0
 Sydslättens...  03-06  H  N 2/ Msv 1,40  27    Andreas Lindström  0
 Sydslättens...  03-06  H  N 3/ Msv 1,30  15    Andreas Lindström  4

Jag la upp detta då jag tycker det är riktigt roligt att Bella har en så framgångsrik son.

RESULTAT JEZEBEL

2005
Klubb Datum Dscpl Status   Klass Plac.   Ryttare Poäng
 Stockholms...  05-01  H  R 2/ Lätt 1,10  16    Lina Clintbratt  2

2007
Klubb Datum Dscpl Status   Klass Plac.   Ryttare Poäng
 Strömsholms...  05-31  H  R 3/ Lätt 1,20  27    Louise Haaga  0
 Strömsholms...  05-31  H  R 7/ Lätt 1,10  25    Louise Haaga  2

2008
Klubb Datum Dscpl Status   Klass Plac.   Ryttare Poäng
 Göta...  06-28  H  R 3/ Lätt 1,10  2    Emma Wigh  0

Bella va då inte lika mycket startad som sin son, och heller inte lika högt men hon kan, vill och vågar tro mig :)

Det var väldigt mycket information om ni har några frågor så kommentera gärna så svarar jag så fort jag hinner. :)

// Ljungis


JAG ÄR MED!



Vad med du också :) http://stockholmsjenna.blogg.se/2009/december/tavling-vinn-en-ridhjalm.html

PLANERING

Sådär nu har jag fixat lite med min veckoplanering med Bellabus. De flesta veckorna kommer se ut såhär:



När det står uteritt kommer jag att bestämma den dagen vad jag ska sikta in mig på men just nu vet jag att det kommer bli mycket kondition ute och lydnad. Det flesta gånger jag rider ut kommer jag nog hamna på våran runda GILLBERGA där man rider en bi i skogen och sedan kommer du fram till en gräsväg som är 1,5 km lång. Perfekt för trav eller galopp pass som bygger hösten styrka och kondition. Vid markarbete på volten kommer jag fokusera mycket på traven och formen i sig. Hon är en häst som gått mycket med högt huvud och är stark som få men vi jobbar och kämpar på och hon har redan insett att de är bekvämare med huvudet i form än rakt upp, så de kämpar vi vidare på, på dessa dagar. Där det står Anna rider så vet jag inte vad Anna kommer att göra men det blir antingen ut eller volten. Anna kommer också att rida en helgdag. Planeringen kan och givetvis ändras veckan innan tävling. Men då lägger jag upp en ny planering.

Jag kommer nu också börja rita upp och lägga in mina hoppträningar här på bloggen då jag tycker alla träningar har fungerat utmärkt för mig och Bella.

IDAG
Jag var uppe vid 7 imorse och släppte ut hästarna och gjorde en stor mockning hos Bella vilket var skönt :) Sedan får ridningen vänta till i eftermiddag då jag ska rida ut med Lotta :) Blir då säkert 1,5:an (GILLBERGA)

// Ljungis


Hemma igen.....

Hej igen!

Nu är jag hemma efter en veckas semester och det är kallt men som man säger, borta bra men hemma bäst. Men jag har levt underbart, bra mat jätte fin strand och sjukt varm. :) mellan 30-35grader varje dag med blå himmel och strålande sol. Just nu sitter jag på jobbet men jag ska försöka uppdatera med bilder från semestern och självklart som jag skrev innan, bilder på när jag red med Bella innan semestern :)

// Ljungis

JAG ÄR MED!

Eftersom att jag älskar hästar och har ridit sedan jag var 5 skulle det vara super kul att få denna chans, jag älskar att skriva och det är typiskt att jag inte kan skriva nu när jag åker på semester men sen vet ni att det bara blir hästinlägg med tanke på att jag har hästen på heltid när jag kommer hem. Men jag är i alla fall med och tävlar om att bli VIP bloggare på Göteborg Horse Show, kolla in och tävla ni med.

http://www.libresse.se/ghs-vip-bloggare


INGET BLOGGANDE - EGYPTEN I MORGON BITTI

Ja så är det, sista inlägget för en vecka framåt, åker på semester till Egypten med älsklingen imorgon. Bilder på Bella, mig och resan kommer den 13 el 14/1.

// Ljungis

Tidig morgon och ridning i snön <3

Hej på er alla glada!

Idag ringde klockan halv 8 och jag var tro det eller ej super pigg. Så upp pch hoppa i ridkläderna och sedan ut i stallet där jag möttes av gnäggande hästar :) åå mys. Gav de mat och fixade lite och sedan släppte ut somi den vintriga hagen. Sedan mockade jag och fixade alla Bellas Den nya hästen i stallet Hexxa vägrade låta Bella komma till mig när jag skulle hämta henne. Jag gick ut i hagen och hon gick efter mig. Men fick aldrig komma fram för Hexxa. Men tillslut smet hon förbi och kom springande mot mig, då fick hon en liten bit morot och en grimma på huvudet och sedan in i stallet för borstning, sadling och tränsning. Sedan bar det av ut på den snötäckta volten för lite ordentlig ridning. 

Idag blev det graman på lilla Bellabus. Hon gick emot och var ganska så jobbig. Men i slutet red jag inte alls på gramanen utan bara på tyglarna med de 3 delade bettet och hon var jätte fin i samtliga gångarter. Red kanske 25min men väldigt intensivt och hon tyckte allt att det var jobbigt då det var snö till magen :) hihi. Sedan kom Kalle ut och fotade lite medans jag red fin fina bilder blev det, kommer senare. Och seda kl. 11.00 satt jag på jobbet med alla undebara kids. LOVELY!!

Sådär nu har jag väl uppdaterat mig ?? haaaaa



// Ljungis


Dålig update....

Ja jag är väl inte sååå bra på att uppdatera nu de senaste dagarna men nu j*vlar ska här skrivas. :)

// Ljungis

NYTT ÅR

Ja jag hoppas alla får ett GOTT NYTT ÅR 2010 för det hoppas jag i alla fall att jag ska ha :)

Jag hade en mycket revlig kväll igår med god mat och trevligt sällskap vad mer kan man begära? Inte så mycket va? Aja nu har jag inte ridit Bella sedan i tisdags och ska inte rida idag heller men imorgon  blir det ett nytt hästinlägg här på bloggen eller jag vill inte riktigt kalla det för blogg utan mer som en dagbok eller tankebok. Jag skriver inte så roliga saker och har väl inga läsare med det spelar ingen roll för huvudsaken är att jag kan skriva av mig. :) skoj skoj skoj. Jaha vad händer idag då? hmmmm vi får se ska förbereda lite mer inför resan. För på TISDAG åker jag och min älskling till EGYPTEN :) aja inge mer skrivande idag eller i alla fall inte i denna stund.

Ta hand om er // Ljungis


RSS 2.0