19 November 2009

COURRAGE
Just denna dag försvann du och jag vet att vi gjorde det rätta men jag är så ledsen. Jag hade dig som min egen i 1år och 5månader exakt och sedan bara hände allt så snabbt. Courrage skulle säljas och vi hade en köpare men efter veterinärbesiktning var han en halv grads halt på vänster fram och vi misstänkte då hans gamla förslitningsskada han haft för 3år sedan. Han åkte med mig hem igen och jag fick hämta ut buta till honom. Han åt en 10dagars kur och vilade i 3veckor sedan var jag ute och gick, sprang och red barbacka på honom och sedan var det dags igen för en ny beiktning. Jag ville longera honom 2 dagar innan för att se om jag såg något och han var ännu mer halt i båda varven än han visat innan. Jag ringde då till ägaren och talade om detta och då ändrade hon tiden på ATG och det blev en hältutredning. Hältutredningen skedde och tillslut på röntgen visade det sig att han hade pålagringar på BÅDA framknäna. Va fan! Aja han fick en ny behandling och sedan åkte han med köparen hem så hävdade att hon fortfarande var intresserad av ett köp, vilket jag inte kan förstå men i alla fall. Samma kväll ringde hon till ägaren och sa att hon inte ville ha hästen där och ägaren hämtade honom och ställde honom hos en tjej i edsbro. Jag blev väldigt ledsen då jag inte fick veta något förens 4 dagar senare och jag trodde att jag var första alternativ för ägaren men inte då. Jag fick eftere mycket om och men tag på tjeje som hade honom och åkte dit och hälsade på. Han stod då i en liten sjukbox och såg rent ut sagt flr jävlig ut, jag började gråta redan när vi parkerade på gården. Sen pratade vi mycket men den tjejen som hade honom och så vidare och sedan skulle han tillbaka till kliniken men jag blev såklart inte tillfrågad att få åka med.

Jag fick sedan ett samtal om att han skulle behandlas en gång till och att första behandlingen var lyckad :) Men sen kom det han åkte tillbaka för en sista koll och få sin dom, behnadlingen hade inte gett något resultat och han blev sämre. Veterinären kunde tillslut ge han dommen - Han kommer alltid ha ont, det bästa är nog att ta bort honom. Ååååååå Neeeeeej! Jag blev heller inte tillfrågad till detta. :(

Onsdagen den 11 november följde min underbar vän Jennifer med mig och sa hej då Courrage fick 2kg morötter och en miljon pussar av både mig och Jennifer. Så tom jag blev. Han var min BÄSTA vän och kommer ALLTID att förbli.

SAKNADEN ÄR STOR COURRAGE R.I.P


KM 2008

Vi tog oss igenom undebara tävlingssäsonger och vi VANN och kom placerade många gånger. En riktig rosettplockare. Vår sista tävling tillsammans blev en 2:a placering på hemmaplan :) Och våran debut i 1.10 blev i Avesta med 1 tidsfel och hamnade precis utanför placering. :)

DU ÄR OCH KOMMER FÖRBLI EN SANN VÄN!


Nollställd för nystart

Sådär nu har jag nollställt min blogg för en nystart. Jag ska börja använda bloggen enbart som min dagbok och tanke hjälpare. Jag ska skriva om mina utmaningar i livet och mina tankar och roliga äventyr. 

Hoppas någon/några vill läsa lite då och då :)  

RSS 2.0